Kérek egy Polskit a szívedhez!

Tedd a szívedre a kezed! Szerinted kinek választunk a legnehezebben igazán kreatív ajándékot? Biztos vagyok benne, hogy egyre gondolunk. Te is a nagyszülőkre tippelsz?

Kérlek, hunyd le most egy pillanatra a szemed, és képzeld el magad néhány évtized múlva! Mit fogsz csinálni nyugdíjasként? Egy csendes, visszahúzódó, otthon kötögető nagymama képe van előtted? Esetleg te lennél az az öregedés felett sopánkodó, karosszékben ücsörgő nagypapa, akit legfeljebb a vígjátékokban szeretnél viszont látni?

Fogadjunk, hogy villámgyorsan elhessegeted ezt a képet, és igazad van!

Elmúltak már azok az idők, amikor a nagyszüleink önkéntes száműzetésbe vonultak, és csendesen meghúzódva merengtek a múltjukon. Már a mai hatvanas-hetvenes éveiket taposó immár nagymamák és nagypapák is aktív résztvevői a jelennek. Túráznak, világot látnak, online életet élnek és aktívan keresik azokat az elfoglaltságokat, amelyek örömet adnak számukra.

Szerintem soha nem volt ilyen könnyű meglepni a nagyszülőket, mint manapság; sokunknak mégis fejtörést okozhat az ajándékozás. Pedig mindössze csak annyi a dolgunk, hogy sutba dobjuk végre a múlt századi fantáziátlan ötleteket, és igazi élmény-meglepetésekkel rukkoljunk elő az idősebbek számára is!

De kinek mit?

A gasztroangyalnak

Imád sütni-főzni? Reneszánszukat élik a workshopok. Lepd meg egy kovászolt kenyér workshoppal, kápráztasd el egy sushi tanfolyammal, vagy dobogtasd meg a szívét egy macaron bulival.

+1 tipp: A tökéletes francia makaronhoz mindenképpen szerezz be neki egy ilyen Macaron sütő lapot!

[https://kutyubazar.hu/otthon-barkacs-lakberendezes/konyhai-kutyuk/18120-macaron-suto-szett.html]

Az ezoterikus búvárnak

Folyton a spiri könyveket bújja? Imádja az ezoterikus kalandozásokat, belehabarodott a keleti kultúrába? Egy feng shui tanfolyam, egy nyári ezoterikus fesztiválra szóló bérlet, egy jósda partyra szóló meghívó vagy akár egy klassz jógamatrac is garantáltan jó választás lesz.

+1 tipp: Ez a kis aprócska Buddha-lámpa kedves kiegészítője lehet a hálószobájának:

[https://www.eredetiajandekok.hu/kis-buddha-led-lampa/]

Az iszkiri-fazonnak

Lassan nincs olyan teljesítménytúra, amiről ne lenne kitűzője? Már betéve tudja a vonatra szóló kedvezményeket? Térképekkel van kitapétázva a szobája?

Lepd meg egy klassz nevezéssel valamelyik túrára, és koronázd meg az élményt azzal, hogy te is elkíséred. Hidd el, egy túrázónak ettől nagyobb örömet nem szerezhetsz!

+1 tipp: Ezzel a kaparós térképpel garantáltan le fogod venni a lábáról! [https://www.eredetiajandekok.hu/kaparos-magyarorszag-terkep-deluxe/]

Az online kalandornak

Belehabarodott az online világba, de még bizonytalanul szörföl a neten? Keress neki kifejezetten időseknek szóló internetes tanfolyamot, hogy biztos KRESZ-tudás legyen a kezében!

Egy inkognitóban élő Martha Stewart vagy egy ügyeskezű MacGyver? Alig várja, hogy megoszthassa kincset érő tudását a You Tube-on? Miért nem leped meg egy klassz videós kurzussal?

+1 tipp: Egy praktikus kütyü garantáltan sokáig izzásban fogja tartani az online világ iránti lelkesedését [https://kutyubazar.hu/elektronika-es-szorakozas/informatikai-kutyuk/10675-osszecsukhato-kompakt-tablettarto.html]

Vissza a jövőbe! De mivel?

Egy Kispolskival

Ha még mindig nincs meg az igazi, és valami garantáltan szívmelengető élményt keresel, akkor következzék egy múltba kalandozó meglepetés.

Jöhet egy élményvezetés egy retro autóval? Trabant vagy Polski Fiat volt a favorit? Biztosan van olyan ismerősöd, aki szívesen kölcsönadja egy körre a garázsban őrzött négykerekű járgányát.

+1 tipp: Szerintem gondolj az utánad következőkre is! Mentsd át ezt az autós élményt a jövő generációnak!

[https://kutyubazar.hu/elektronika-es-szorakozas/fenykepezes/19174-sq11-hd-1080p-s-mini-akcio-kamera.html]

Egy áthangolással

Mennyi családi hangfelvétel, kedves emlék lehet rögzítve a családi magnószalagokon? Kár, hogy kétezres évek elején szép lassan eltűntek ezek a magnókazetták a boltok polcairól, és a kis műanyagok tokokba zárt múlt szép lassan a feledés homályába fog veszni. Kár lenne értük, nem?

Mentsétek át fiókban porosodó családi kazettákat a jövőbe, és nosztalgiázzatok együtt azokról az évekről, amikor még ceruzapörgetéssel kellett az emlékek között keresgélni.

Ezzel a kazetta digitalizálóval pofonegyszerű lesz a kazettákon lévő emlékek átmentése. Viszlát a jövőben!

[https://kutyubazar.hu/elektronika-es-szorakozas/informatikai-kutyuk/572-kazetta-digitalizalo-usb-digitalizalo.html]

Egy jó cikk is lehet ajándék - oszd meg valakivel, aki fontos Neked!