Különleges karácsonyi ajándékozás

Így még tuti nem ajándékoztál karácsonykor! Nyűgözd le távolban vagy külföldön élő szeretteid és barátaid egy ajándékküldő szolgáltatással.

 

Sokféle karácsonyi ajándék létezik, vannak jók és rosszabbak, rendkívüliek és átlagosak. Biztos sokan látták az Igazából szerelem című nagy sikerű mozit, ahol Karen (Emma Thompson) a férjétől nem csak a szokásos válogatás kazettát kapja ajándékba, de azzal a bejelentéssel is meglepi a nejét, hogy szeretőt tart. Ezúttal azonban nem ilyen meglepetésekről lesz szó, hanem jóval kellemesebbekről.

Először is szögezzük le, hogy minden karácsony kivételes, hiszen egyszeri és megismételhetetlen. Az ember év közben is szeretettel gondol vissza a kellemes, gyakran vicces, olykor pedig mérgelődős pillanatokra, melyek minden évben részei az ünnepeknek. Talán az együtt töltött idő a legfontosabb, de kétségtelen, hogy a meghitt pillanatokhoz a finom falatok és az ajándékozás is hozzátartozik.

Ahogy a készülődés és a várakozás is. Gyakran azonban nem lehet mindenki ott a terített karácsonyi asztalnál és nem kóstolhatja meg a gőzölgő halászlét, mivel távol él a szeretteitől. Ez szomorú dolog, de öröm az ürömben, hogy ma már a kilométerek sem szabhatnak határt egy karácsonyi üdvözlésnek, sőt a különleges ajándékoknak sem.

Ne csak hasznosat, de meglepőt is

Az ajándékozás szerepe izgalmas kérdés. A különleges karácsonyi ajándék ugyanis leginkább a gyermekkor örömei közé tartozik. A pszichológusok szerint a felnőttek leginkább a gyermek (14-15 éves) korukig kapott ajándékokra emlékeznek vissza. Ilyenkor ugyanis még a vágyak erősebben működnek az emberben, és persze minden elérhetetlen a felnőttek nélkül. A beteljesülés hatása így jelentősebb, mint idősebb korban.

Meglett emberként gyakran már arra sem emlékszünk vissza, hogy mit kaptunk a tavalyi évben. Érthető módon ugyanis a felnőttek leginkább a hasznosság és funkcionalitás okán ajándékozzák meg egymást. Sapka, sál, nagykabát, meleg cipő állandó kellékek sok karácsonyi fa alatt. Ezek persze szuper dolgok, de az igazi meglepetés erejét nélkülözik, a hétköznapok rutinját nem törik meg.

Különleges karácsonyi ajándék gyakran az, amire nem is számítunk. Ez a fajta ajándéktípus pedig nem ár függvénye, hanem arról szól, hogy meglepetést okoz. Vagyis, hogy nem számítunk rá. Ugyanakkor az ajándékozás hogyanja is lehet különleges, aki először élt a karácsonyi ajándékküldéssel, bizonyosan érti ezt.

Amennyiben távol vagyunk a szeretteinktől, de mégsem akarunk megfeledkezni az év legmeghittebb napjáról, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy a mai digitális világunk tud megoldást kínálni a problémára. Bár fizikai értelemben nem lehetünk együtt, mégis megköszönthetjük a másikat, ráadásul nem is akármivel.

Karácsonyi ajándék ötletek típus szerint

A Meglepetésem oldalán csupa olyan exkluzív összeállítást találunk, melyek garantáltan nem szerepeltek eddig minden évben a fa alatt. Ez ugyanúgy érvényes az ajándékcsomagokra és ajándékboxokra, mint az ajándékkosarakra. A kínálatban ezek a főbb típusok, már ami a megjelenést illeti. Tartalom tekintetében a választék több mint bőséges, és tematikusan is böngészhetünk, vagy egyénileg állíthatjuk össze az ajándékválogatásokat.

Az ajándékkereső segítségével rendkívül hatékonyan lavírozhatunk a sok különlegesség között. Hogy kicsit szűkítsük a kört, olyan dolgokról beszélünk, melyeket nem feltétlenül lehet elérni az áruházak polcain. A kézműves méz, lekvár, illatos gyertya mellett prémium kategóriás csokoládék, italok és egyéb gasztro finomságok is a választék részét képezik. Mindezek gyönyörű díszcsomagolásba rejtve, ami már önmagában is a különleges kategóriába sorolható.

Távolról is lehet személyes egy ajándék

Abban az esetben, ha külföldről vagy éppen külföldre szeretnénk küldeni egy emlékezetes karácsonyi ajándékot, akkor persze az is felmerül, hogyan tehetnénk ezt személyessé. Egy prémium csokoládé válogatás, vagy kézműves lekvárok, házi készítésű szörpök persze önmagukban is páratlanok, de ezeket egy kis személyes üzenettel is fel lehet turbózni.

A Meglepetesem.hu ugyanis úgy vállal ajándékküldést, hogy minden speciális igényre felkészül. Így cégek esetében például fel lehet logózni az ajándékdobozt. A családoknál maradva pedig a szokásos karácsonyi kiegészítőkön kívül kerülhet fénykép, pár sor személyes köszöntés, vagy éppen egy versike is a finomságok mellé. Ezekkel az apró gesztusokkal pedig valóban izgalmassá, meglepetésekkel telivé tehetjük a karácsonyt szeretteink, barátaink vagy üzleti partnereink számára, akár távolról is.